maanantai 24. lokakuuta 2016

Elämäntapamuutos: Ennen ja jälkeen kuvat

Muutos lähtee sisältä. Tuloksia on toki helpompi ehkä ainakin ulkopuolisten ihmisten tarkastella ulkoisten muutoksien muodossa, mutta muutos lähtee sisältä ja tärkein muutoskin tulisi olla se sisäinen.

Hoikistuneiden reisien ja litteämmän vatsan tulisi olla muutoksen sivutuotteita, ei sitä mitä lähdetään ainoastaan ensisijaisesti tavoittelemaan.

Muutosta varten tarvitaan jokin syy eli motivaatio. Jos motivaationa ovat ainoastaan ulkoiset tekijät eli ulkoiseen olemukseen liittyvät tavoitteet tai jonkun muun mielipide, on pysyvä muutos usein tuhoon tuomittu jo ennen alkuun pääsemistä.Tärkeintä on se, että sinulla on hyvä olla ja että olet tyytyväinen itseesi. Sinun tulisikin olla tyytyväinen itseesi, siitä huolimatta minkä kokoinen tai näköinen olet. Se mihin muutosta kannattaa kuitenkin lähteä hakemaan, on tunne.

Ihminen on luotu liikkumaan, liikunta piristää mieltä. Samoin puhdas ja prosessoimaton ruoka tekee hyvää mielelle. Ihmisen mielihyvähormonista serotoniinista jopa 95% muodostuu suolistossa. Laadukas uni myöskin osaltaan vaikuttaa hormonitoimintaan alentaen stressihormoni eli kortisolitasoja. Kun fyysistä aktiivisuutta ei arjessa ole ja ruoka on mitä sattuu, niin olo on varmasti sen mukainen. Olet mitä syöt, miten nukut ja miten liikut.

Jospa niiden muutoskuvien, mittojen ja painon sijaan alettaisiinkin seurata omaa oloa ja kysyttäisi välillä itseltä: "mitä minulle kuuluu tänään?" Jos olo on loistava, itsetunto on huipussaan ja energiaa riittää, onko todella syytä rajoittaa syömisiään, pahoittaa mieltään tai pakottaa itseään mahtumaan pienempiin housuihin?

"Mutku mä vaan haluun olla laihempi" ei ole hyvä syy lähteä tekemään radikaaleja muutoksia ruokavalioon ja tapoihin. Ilman kunnollista syytä motivaatio katoaa pikavauhtia. Meillä on hyvin todennäköisesti vain yksi elämä täällä maan päällä, eletään se täysillä, ilman turhaa stressiä ja rajoituksia. Kun tuo hyviä ja terveellisiä asioita arkeen niin jää automaattisesti vähemmän tilaa niille epäterveellisille. Älä ruoski itseäsi "repsahduksista" vaan ole armollinen.

Ennen ja jälkeen-kuvien sijaan koitettaisiin ihastella toisten ennen ja jälkeen-fiiliksiä. Jos olo ei nimittäin muuttunut paremmaksi, muutoskaan ei ole ollut parempaan päin.

Itsekin olen joskus halunnut laihtua hinnalla millä hyvänsä, en vaan tiennyt miksi ja siksi siitä ei tullutkaan mitään. Sitten keksin miksi, ja tässä olen nyt.

Ennen: Melko onneton, aina väsynyt, huonokuntoinen ja vailla tulevaisuuden suunnitelmia. En tiennyt mihin pystyn ja uskoinkin oikeastaan ettei minusta mihinkään ole. Nyt: Onnellinen, energiaa  vaikka muille jakaa, paremmassa kunnossa kuin koskaan ja suuren suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Uskon että pystyn ihan mihin vain kun teen vaan töitä unelmieni eteen.

Nyt on sinun vuorosi. Miltä sinun ennen ja jälkeen-fiilis tuntuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti