keskiviikko 3. elokuuta 2016

TÄYTELÄINEN KASVISCURRY (VEGAANI)

Rakastan mausteisia ruokia. Ennen en niin välittänyt currysta mausteena, mutta nykyään se on yksi suosikeistani.

En ole aiemmin kokeillut soijapaloja ruuanlaitossa, mutta nyt päädyimme ostamaan niitä Quorn-palojen sijaan, koska ne ovat vegaanisia ja edullisempia kuin Quorn. Olin lueskellut kokemuksia, että soijapaloista olisi hankala saada hyviä koostumukseltaan, mutta eilisen tortillakokeilun ja tämänpäiväisen kasviscurryn perusteella ei ole kyllä ainakaan meillä yhtään huonoa sanaa sanottavana soijapalojen koostumuksesta. Päin vastoin. Tälle kokeilulle siis iso peukku, niin minulta kuin Jesseltäkin, joka harmitteli ettei voinut santsata kun muuten ei olisi jäänyt töihin enää evääksi tarpeeksi.



TÄYTELÄINEN KASVISCURRY NELJÄLLE

3dl Soyappétit soijapaloja
Puolikas kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1 pieni pss vihannessekoitusta (porkkana,herne,kukkakaali pakaste)
2dl Rice dream cuisine riisikermaa
1 prk ananaspaloja (ananasviipaleita pilkottuna)
1 rkl Aroi valkosipuli chilikastiketta
Currya, mustapippuria, valkosipulia.

Mausteet soijapalojen keitinveteen:
Puolikas yrttiliemikuutio
1tl Currya
1tl Chilijauhetta
1tl Garam Masala mausteseosta
Mustapippuria

Lisäksi
3dl Täysjyvä risottoriisiä


Keitä soijapaloja maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaisesti 10min. Valuta soijapalat ja ota neste talteen. Laita noin puolet keitinvedestä takaisin kattilaan ja lisää nestettä niin että sitä on kattilassa risottoriisin ohjeen mukaisesti (7dl). Keitä riisit maustevedessä kypsiksi.

Kuullota punasipulia pannulla hetki, lisää soijapalat ja paistele käännellen viitisen minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja keltainen paprika. Anna kypsyä  kymmenisen minuuttia käännellen. Lisää ananaspalat, loput riisin keitinvedestä pannulle ja riisikerma. Sekoita. Lisää ananaspalojen mehu ja mausta mielesi mukaan vielä curryllä, chilikastikkeella ja valkosipulilla. Anna porista kannen alla hetki ja tarjoile risottoriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti