tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mun täytyy vähän miettiä

Mä olen miettinyt, miettinyt ja miettinyt.

Mun täytyy aina aika pitkään miettiä, tutkia ja tarkkailla ennen päätösten tekemistä. Nyt mä olen miettinyt, että veisinkö ruokavalioni "seuraavalle levelille". Kasvisruoka kiinnostaa, ja kiinnostanuthan se on aina.

Olen ollut kasvispohjaisella ruokavaliolla nyt viime lokakuusta asti, tarkemminottaen pescovegetaarisella, johon on kuulunut kalan lisäksi myös maitotuotteita ja kananmunaa. Lopetin siis lihan syönnin viime vuonna.

Kalan, maitotuotteiden ja kananmunankäyttöä olen perustellut itselleni helpolla proteiininsaannilla ja B12 vitamiinilla. Olin lukenut moneen otteeseen että ainoa B12 lähde on liha, kala ja maitotuotteet. Tähän perustin siis uskomukseni siitä, että vegaaninen dieetti ei voinut olla luonnollinen. Tulin omissa tutkimuksissani siihen lopputulokseen, että kala-kasvisruokavalio on kaikista luonnollisin. Kunnes tutkin ja mietin vähän lisää ja luinkin, että B12:tä saa myös mullasta.. mullasta?

B12 syntyy siis bakteereista ja sitä saisi helposti tarpeeksi mm. puhdistamattomasta vedestä, sekä maaperästä, mutta nykyihminen tehopuhdistaa kaikki kasviksensa, desinfioi kätensä ja puhdistaa vetensä bakteerittomaksi. B12-vitamiinin siis joutuu melkein väkisin ottaa nykyään purkista, mutta tämä todistaa kuitenkin mielestäni sen, että vegaaninenkin dieetti on ihmiselle luonnollinen, ja sai minut miettimään entistä enemmän kiinnostustani vegaanista ruokavaliota kohtaan.

Maitotuotteita kohtaan olen suhtautunut varauksella, koska maitoteollisuus suomessa jne... pastöroitujen maitotuotteiden terveyshaitoista tehdyt tutkimukset... mitä näitä nyt oli.

Kananmunista mieluiten ollaan käytetty jotain "vapaina ilakoivien luomukanojen" munia. (Muoks.Tiedän siis todella hyvin että ne kanat eivät siellä hymyssäsuin hyppele ja tuota munia meidän iloksemme) Itse en niinkään edes syö kananmunia muuten kuin leipomusten jne seassa, mutta Jesse syö enemmänkin.

Euron päivien löytö UFF:ltä, über siisti Bundeswehr-paita!


Pikkuhiljaa tässä siis aionkin lipua vegaaniutta kohti . Aivan kuten valmennettavienikin kanssa tykkään tehdä, pieniä asioita, mutta jotain suurta kohti. Ei kannata haukata liian suurta palaa kerralla.

Tuloillaan onkin syksyllä oma vegaanihaasteeni kun kokeilen vegaaniruokavaliota käytännössä. Tämä homma vaatii vielä vaan hieman lisätutkimuksia ;) Lähinnä sen suhteen että mitä aion siis syödä!

Adios!

Peace!

Love!

-Natasa

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä pohdinnalta :) Hienoa, että yhä useampi on menossa vegaanimpaan suuntaan - se tekee paljon ympäristön hyväksi.
  Suosittelen tekemään vähän taustatutkimusta koskien erilaisia kananmunia, luomuja, vapaan/häkkikanan jne. Huomaat nopeasti ettei näitä "vapaasti ilakoivia" yksilöitä ole kuin markkinamiesten puheissa.

  Reseptejä löytyy nykyään helposti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Moikka, taustatutkimusta olenkin kovasti tehnyt, en vain tuohon tekstiin asiaa tajunnut laittaa :)

  Tiedän hyvin että kanat eivät kovinkaan monessa paikassa ilakoi vapaina ja hymyileväisinä. Sen vuoksi en itse niitä juuri nautikaan ja kuljen kohti veganismia. Korjaan hieman tekstiä ;)

  Tämä bloggaaminen vaatii tarkkuutta näköjään. Kiitos kommentistasi! :)

  VastaaPoista
 3. Älä huoli resepteistä, niitä löytyy nykyään superhelposti! Ja jos et ole vielä nähnyt, voin suositella tätä puhetta Youtubesta, kestää tunnin ja saa suomekieliset teksit :) https://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4 Sitten esim. Netflixistä löytyy dokkarit Forks over Knives ja Cowspiracy, ne kannattaa myös tsiigata matkalla vegaaniuteen, tsempit!

  VastaaPoista