torstai 30. kesäkuuta 2016

Nyhtökaura BBQ pitat

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Nyhtökaurasta on puhuttu mediassa jo kohtalaisen paljon, itselläni on jo vuoden vaihteesta lähtien ollut kova hinku päästä maistamaan tuota kehuttua vegeherkkua. Kaupoissahan se ei ole vielä niin kauaa ollutkaan, ja kaikkialta mistä sitä olen yrittänyt etsiä, on se ollut loppu. Ihana ystäväni lahjoitti meille kuitenkin puolet paketistaan ja vihdoin pääsin herkuttelemaan, oikea herkkuhetki siitä tulikin!

Jos jotain olen lihaisasta elämästä kaivannut, niin se on ollut bbq nyhtöpossun maku ja tuntuma ja siitä erityisesti bbq-kastikkeen maku. Olin jo villeissä unelmissani tämän nyhtökauraisen reseptini kuvitellut, ja sen myös lähdin toteuttamaan. Kohtalaisen terveellinen ruoka tämä jopa, jos ei ota huomioon tuota bbq-kastiketta.


Nyhtökaura BBQ pitat KAHDELLE

-Nyhtökauraa 125g (puolikas paketti)

Kastike nyhtökauralle:

-Salottisipuli
-2 valkosipulin kynttä
-BBQ kastiketta (Heinz) 0,5dl tai oman maun mukaan
-Vettä 1dl
-Soijakastiketta 1 rkl
-Mustapippuria

Pitaleipiä (Jesse teki Viljaton kattaus- kirjan reseptillä gluteenittomia)

Lisukkeeksi:

-Korianteria
-Punakaalia ja valkokaalia
-Salaattia
-Tomaattia
-Punasipulia
-Kurkkua

Uunissa paistettuja bataattilohkoja. (200-225C 15-20min)
Pannulla paistettua grillijuustoa.
Turkkilaista jogurttia valkosipulilla.
Bataattilohkot pilkottiin ja maustettiin. Pitaleivät tehtiin sitten uunissa valmiiiksi ja bataattiohkot menivät uuniin sen jälkeen. Kasvikset pilkottiin tässä välissä. BBQ-kastikkeen valmistus oli super helppo, en tykkää monimutkaisista miljoonan ainesosan resepteistä joten tein mahdollisimman yksinkertaisen soosin. Ensin salottisipulit ruskistetaan pannulla, lisätään valkosipuli ja pyöräytellään hetki sitä pannulla, lisätään 1dl vettä ja BBQ-kastike ja soija. Sekoitetaan ja lisätään joukkoon nyhtökaura. Maustetaan ja maistetaan, lisätään tarvittaessa nestettä tai kastiketta. Valmis!


Sitten kasataan kasvikset, nyhtökaura bbq ja juustot sekä kastikkeet pitaleivän väliin ja nautitaan bataattilohkojen kera! Nam!
Jesse sanoi että luultavasti paras pita mitä on koskaan syönyt. Saatan itsekin olla hyvin pitkälti samaa mieltä, tästä tulee taatusti jatkossakin maistuva herkku meidän repertuaariin.

Nyhtökaura on oikein oivallisen tuntuinen ruoka-aines, hassulta sitä tuntui syödä kun tuntuma oli kovin lihamainen ja edellisestä lihansyöntikerrasta on kuitenkin vierähtänyt tovi. Mutta ihan huippuhyvää ja ennenkaikkea resepti on helppo, erityisesti jos jättää bataattilohkot ja pitaleipien tekemisen pois. Pitat voi ostaa vaikka valmiina ja ruoka on täyttävää ilman lisukettakin, onhan nyhtökaurassa kuitenkin yli 30g proteiinia per 100g!


Nyhtökauralle siis iso thumbs up!

-Natasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti